top of page

AANPAK & STAPPEN

Om je maximaal te begeleiden vind je hier een stappenplan naar jouw droom.

 

Dit zijn de stappen:

1. Dromen - naar het geluk toe!

2. Onderzoeken - heeft mijn idee een kans?

3. Sparren - wie en wat gaat mij helpen?

4. Voorbereiden - wat heb ik concreet nodig?

5. Uitvoeren - DOEN!

Je krijgt bij elke stap een route waarlangs je de stappen kunt doorlopen, inclusief concrete handvatten.

WAT JE IN HANDEN HEBT NA IEDERE STAP

Stap 1: Dromen - naar het geluk toe!

Als je stap 1 hebt doorlopen, heb je daadwerkelijk de eerste echte stap gezet op weg naar wat je altijd al wilde. Je hebt concreet een aantal dagdelen vrijgemaakt in je agenda om aan je droom te werken en dit gedeeld en afgestemd met je directe omgeving. Verder heb je een concrete beschrijving van je idee, een ideeënboekje aangeschaft, je idee op een flip-over getekend of een presentatie gemaakt. Je idee is gaan leven en je krijgt steeds meer energie om eraan te werken.

 

Stap 2: Onderzoeken - heeft mijn idee een kans?

Na stap 2 heb je de risico-inventarisatie af. Je hebt hiermee zicht gekregen op de kansen van je idee, de vraag in de markt en het aanbod van je toekomstige concurrenten. Je weet na deze stap waarin je je kunt (en moet) onderscheiden. Naast deze marktverkenning heb je ook een duidelijk beeld van je eigen kwaliteiten en weet je waar je nog hulp bij nodig hebt.

 

Stap 3: Sparren - wie of wat gaat mij helpen?

Als je stap 3 hebt doorlopen, heb je concreet een aantal mensen ontmoet en gesproken die je kunnen inspireren of helpen je idee verder vorm te geven. Je hebt gesproken met: een goede vriend die meedenkt en tegelijk een spiegel kan voorhouden, iemand die thuis is in de markt, een vormgever voor je naam en logo, een websitebouwer, een financier en accountant. Je hebt je verdiept door een boek te lezen over het thema of informatie op te zoeken op internet. Je hebt je aangemeld voor een training, cursus of lezing om je beter voor te bereiden op de stap die je gaat zetten.

 

Stap 4: Voorbereiden - wat heb ik concreet nodig?

Na deze stap heb je een concreet plan klaar – inclusief financiële onderbouwing. Je hebt een goed beeld van de benodigde investeringen en opstartkosten. Je hebt ook een exploitatiebegroting af en een liquiditeitsplan voor de korte termijn (1 tot 2 jaar) en een beeld van de groei over een periode van 5 jaar. In je plan staat ook uitgewerkt op welke manier je jouw idee bekend gaat maken en promoten. Tenslotte heb je ervoor gezorgd dat het benodigde kapitaal beschikbaar is.

 

Stap 5: Uitvoeren - DOEN!

Je hebt het gedaan: de sprong in het diepe. Je bent na deze stap concreet aan het bouwen aan je droom. Je zet het neer en volgt de stappen uit je plan van stap 4. Omdat alles nieuw is, is het vallen en opstaan. Je zult de nodige hindernissen nemen, maar de aanhouder wint. En als je dat lukt, geeft dat een enorme voldoening. Je staat aan het roer van je eigen leven en bepaalt nu zelf de koers! Gefeliciteerd!
 

bottom of page